Конкурси та олімпіади

28 березня 2016р. на базі ДВНЗ  « Прикарпатський національний університет ім.В.Стефаника» відбулася координаційна зустріч і міжнародний семінар   «Екологічна освіта у школі» в рамках проекту програми ТЕМПУС IV «Екологічна освіта для Білорусі, Росії та України», в якому взяла участь викладач екології  нашого коледжу –  Гамбург М.В.

Учасників і організаторів семінару привітав ректор університету проф. .І.Цепенда, В роботі семінару взяли участь: директор департаменту  освіти і науки Івано-Франківської  облдержадміністрації – В.Кімакович, менеджер проекту проф. університету Падерборна – В’ячеслав  Нікітін, проректор Івано-Франківського обласного інституту післядипломної освіти медпрацівників – О.Барабаш.

Експерт проекту ЕкоБРУ  Ю.Бендерс з університету м.Рига доповів про програми еко-шкіл, які на сьогодні вже існують у Європі, Азії, про екологічний аудит у школі.  Ніклас  Шапер з університету Падерборна  – про підготовку вчителів загальноосвітніх шкіл у Німеччині і впровадження екологічних питань на етапі магістратури і педагогічної практики у школі. Олена Бендер з університету Падерборна – про дидактичні концепції академічного навчання та викладання, про важливість проектування знань на майбутнє.

Доповідачі від білоруського, російського і українського консорціуму включали  і поширювали досвід щодо організації дистанційного курсу  в екологічній освіті учнів, дидактичні підходи в організації екологічних досліджень, організації екологічних шкільних таборів і екологічних стежок, а також були висвітлені інші  питання екологічного характеру різних регіонів.

Семінар пройшов у теплій і дружній атмосфері , учасники обговорювали актуальні питання екології , зокрема, екологічної культури, освіти і права.

Стурбованість за виховання екологічно свідомої молоді  є на сьогодні питанням номер один, від розв’язання якого залежить збереження життя і здоров’я  не тільки нації, але й  жителів всіх континентів.

За останні 3 роки викладачі циклової комісії взяли участь у таких конференціях, конгресах і симпозіумах (з опублікуванням тез або матеріалів):

 

Рудейчук-Кобзєва М. Я.  VIII Міжнародна конференція молодих учених «Біологія від молекули до Біосфери» (м.Харків, 3-6 грудня 2013р.) («Флора Полігонів захоронення гексахлорбензолу Калузького гірничо-промислового району»).

Рудейчук-Кобзєва М. Я.  ХІ Міжнародна наукова конференція студентів і аспірантів «Молодь і поступ в біології» (м.Львів, 20-22 квітня 2015р.) («Еколого-ценотичні особливості рослинного покриву Полігону токсичних відходів гексахлорбензолу м.Калуш Івано-Франківська область)

Рудейчук-Кобзєва М. Я.   (XIІ) Міжнародна конференція молодих учених «Наукові основи збереження біотичної різноманітності» (м.Львів, 21-22 травня 2015р.) («Формування рослинного покриву на території Полігону захоронення гексахлорбензолу м.Калуш Івано-Франківська область)

Рудейчук-Кобзєва М. Я.  V Міжнародна наукова конференція студентів, аспірантів та молодих учених (12-24 квітня 2016 р. м. Вінниця) “Особливості синантропної флори полігону захоронення гексахлорбензолу (ГХБ) (м.Калуш, Івано-Франківська область)

Міжнародна науково-практична конференція «Екологічні основи збалансованого регіонального розвитку» (10-11 травня 2016р. М.Івано-Франківськ) («Шумська Н. В., Рудейчук-Кобзєва М. Я. Моніторинг процесів відновлення рослинності на полігоні захоронення токсичних відходів гексахлорбензолу  (м.Калуш, Івано-Франківська область)

Рудейчук-Кобзєва М. Я.  Міжнародна науково-практична конференція молодих учених м.Херсон «Актуальні проблеми ботаніки та екології»(28червня-02 липня 2016р.) (Структура флори Полігону захоронення гексахлорбензолу за відношенням до едафічних факторів (Івано-Франківська область)

Рудейчук-Кобзєва М. Я.  ХІ Міжнародна конференція молодих науковців “Біологія:від молекули до біосфери.” м.Харків 29 листопада – 02 грудня 2016 р. “Структура флори Полігону захоронення гексахлорбензолу за відношенням до кліматичних факторів”.