Хімічно-екологічний турнір

Захід приурочений до Всесвітнього Дня Землі відбувся у коледжі серед студентів ІІ курсу спеціальності «Початкова освіта».

«Ми не успадкували  Землю у наших батьків – ми взяли її в борг  у наших дітей»,- словами Володимира Вернадського розпочала турнір  викладач  екології Гамбург Марія Василівна. Метою  заходу було показати цілісність наукової картини світу, необхідність мінімум екологічних знань для кожного сучасного жителя планети. Принцип екологізації суспільства було покладено в основу концепції Сталого розвитку держав світу.

5 команд  від груп ПО-21, ПО-22, ПО-23, ПО-24 і ПО-25 підготували цікаві проекти на тему «Екошкола  – школа майбутнього», показали  свої знання з хімії і екології капітани, а також  розв’язували завдання наукового змісту команди.  Емоційно насиченим виявився практичний тур під назвою «Сортуємо – Землю рятуємо».

Патріотично і мелодійно   прозвучала пісня «Моя Земля» у виконанні Данів Катерини.

Оцінюванням журі переможцем турніру стала команда «Greenteen» від групи ПО-21.

Захід дав можливість студентам, майбутнім вчителям початкової школи, обмінятися ідеями щодо екологічного виховання дітей і нагадати , що Земля у нас одна: знищити її легко, а відновити – важче.