Культурне життя групи Дз – 12

Наша дружня група  Дз –12 активно влилася не тільки в навчальний процес, але й своє дозвілля вміє цікаво проводити. Студенти групи  стараються відвідувати різні виставки, музеї, кінофільми, концерти, тобто стараються бути в центрі культурного життя міста та коледжу.

У вівторок, 6 листопада, студенти групи Дз-12 разом із куратором Горблянською Іриною Юріївною відвідали виставку дипломних робіт студентів IV курсу спеціальності ”Дизайн” Івано-Франківського коледжу ДВНЗ ”Прикарпатський національний університет ім.Василя Стефаника”. Вона відбувається у виставковому залі дитячої художньої школи, за адресою вул.Чорновола, 25.

Захист дипломних робіт – це підсумок навчання у коледжі, який є заключним етапом підготовки фахівця у межах навчального закладу. Працюючи над дипломним проектом та презентуючи його перед екзаменаційною комісією, студенти реалізовують навички отримані на попередніх етапах навчання, теоретичні та практичні засоби професійної діяльності відповідно до вимог стандартів вищої освіти. Основними завданнями дипломного проектування були: систематизація, закріплення і розширення отриманих у процесі навчання умінь, їх практичне використання при вирішенні конкретних творчих завдань.

Роботи вражають креативним мисленням та дизайнерською ідеєю.Серед робіт можна було побачити найрізноманітніші стилі виконання. Пропонувалося чимало незвичних, нестандартних художніх форм, здатних передати образну уяву про предмет.

Ми хочемо побажати молодим дизайнерам гучних творчих успіхів і професійного визнання.

19 листопада, студенти групи Дз-12 разом із викладачем хімії Гамбург Марією Василівною відвідали геологічний музей Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу (ІФНТУНГ).

Він знаходиться в головному корпусі навчального закладу, на площі 550 м². За більш ніж 140-річний період існування тут було зібрано понад 15 тисяч зразків з усього світу. За багатством, різноманітністю та кількістю колекцій мінералів, гірських порід, корисних копалин і викопних решток флори і фауни геологічний музей ІФНТУНГ є одним із найкращих у Європі. Поповнюється колекція за рахунок придбання експонатів в музеях, на виставках, в експедиціях і у приватних осіб з різних куточків світу

.

Багато експонатів є унікальними і викликали у нас велику зацікавленість, оскільки ми наочно змогли побачити усе те, що вивчали на парах з хімії. Несподівано було побачити бивні мамонта, які були знайдені у 1907 році в околицях Надвірної: у копальні озокериту біля прикарпатського села Старуні.

Рекомендуємо всім відвідати цей унікальний музей.

21 листопада студенти та куратор групи відвідали виставковій зал Івано-Франківської обласної організації Національної спілки художників України, за адресою: вулиця Незалежності, 53 де переглянули художні твори митців Прикарпаття, виконані в різних техніках і жанрах образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва.

26 листопада студенти разом з куратором відвідали виставу «Ігри на задньому дворі», яка була поставлена студентами інституту Мистецтв, в приміщенні Івано-Франківського академічного обласного театру  ляльок  імені Марійки Підгірянки. Була продемонстрована вміла гра молодих акторів, та повчальний характер самої постановки.  

Ми плануємо побачити ще багато нового і цікавого, і поділитися побаченим.